Onhan sitäkin tässä syksyssä, vaikka harmaus ja pimeys tuppaavat olemaan päällimmäisenä ajatuksissa. Kunnon aurinkoloma tekisi juuri nyt hyvää, mutta sellaista ei ole tiedossa, joten on otettava ilo muuten irti elämästä.

Eilen meillä oli pihatalkoot ja lapsilla hauskaa kun saivat hyppiä ja pomppia valmiiksi kasatuissa lehtikasoissa.

Lapset kasvavat kovasti. Juuri tänään ajattelin että ihan uskomatonta että he ovat jo noin isoja...

Sofia:

- on meidän jumppatyttö, joka harjoittelee ensimmäistä esiintymistään varten. Ensi viikonloppuna jumppaseura täyttää 90 vuotta ja Sofian ryhmä esiintyy gaalassa. Sofia on ihan innoissaan. Kärrynpyörää harjoittelee kovasti! (mikä ilahduttaa äitiä.. jospa pääsisi itsekin telinejumppatreeneihin..) No, joo mutta tärkeintä on se että Sofia pääsee tekemään sellaisia juttuja joista pitää, äiti treenatkoon omiaan ;-)

- yrittää kokoajan lukea, ja tekee "läksyjä" omaan vihkoonsa.

- pärjää hienosti päiväkodissa ja on iloinen kaikkien kaveri.

- leikkii, leikkii, leikkii jos ei piirrä, piirrä, piirrä. Suosikkileikkejä ovat edelleen kotileikki, päiväkotileikki ja ruoanlaitto omassa keittiössään. Välillä ollaan saatu jopa aamiainen sänkyyn, harmi vaan että hedelmät ja leivät olivat puisia, ja kahvi näkymätöntä ;-)

- haluaa isona äidiksi ja töihin radioon.

Syksyn satoa:

Sofia: " Äiti kun sä olit siellä radiossa niin mistä ne laulut tuli?"

Tiina: " No levyltä, samalla tavalla kun kotonakin soitetaan cd-levyltä"

Sofia: "Höh, miks sä et itse laulanut niitä lauluja????"

Anton:

- oppi tänään ajamaan kunnolla kolmipyöräisellään. Voi sitä iloa ja vauhtia! Välillä mentiin ojaan ja välillä päin naapurin autoa ja välillä ihan muuten vain kumoon, mutta se ei paljon vauhtia haitannut..

- käy myös jumpassa, mutta keskittyy siellä lähinnä karkuunjuoksemiseen, kertoo raportti. Nimittäin Anders käy Antonin kanssa vanhempi-lapsi -jumpassa, meidän piti käydä vuorotellen mutta töiden takia en ole vielä ehtinyt kertaakaan jumppaamaan.

- puhuu paljon ja mielellään sekä suomeksi että ruotsiksi.

- tykkää laulamisesta, erityisesti siitä että istutaan sohvalle ja lauletaan laulukirja läpi.

- pomppii, juoksee, hyppii alas pöydiltä, painii, kaahailee mopolla...

- on omasta mielestään "iso tyttö"

- harjoittelee kovasti olemaan ilman vaippaa, välillä paremmalla onnistumisprosentilla, välillä pesukone jauhaa tiheään..

- on päiväkodin ilopilleri ja hymypoika. Jää päiväkotiin mielellään ja on tyytyväinen oloonsa. Kaveritkin ovat kivoja ja kaikki touhut.

- Mikä Antonista tulee isona?: " Anton" 

Syksyn satoa:

Äiti ottaa esille imurin ja aikoo imuroida.

Anton: "Miksi sinä otat papan imurin?"

Niinpä ;-) On nyt ilmeisesti käynyt niin että äiti on imuroinut "harvakseltaan".

Lopuksi kuva eilisillan esityksestä:

Sofia: Telvetuloa konselttiin. Minä olen Hanna Jukkalainen ja nyt alkaa show.. Anton soita! Mamma mia hei ai go aken mai mai hautsu mai stemistjuu... (avauskappale oli Abban Mamma mia, sitten tuli Peppi pitkätossu ja sitten kitaristi kyllästyi ja lähti leikkimään autoilla)