Niin, korvatulehdus näyttäisi parantuneen, ensi viikolla pitäisi mennä vielä jälkitarkastukseen. Kuluneella viikolla ei kuitenkaan terveinä oltu. Taidettiin sairastaa se lähes kaikkialla jylläävä noro-virus. Sofia alkoi oksentaa maanantain ja tiistain välisenä yönä.. Ei kovin kivaa koska tuollainen vajaa kaksivuotias kun ei osaa (EIKÄ HALUA) oksentaa esim. ämpäriin. Yrjöä oli siis siellä ja täällä, pääasiassa sängyssä. Mä "nukuin" yön Sofian huoneen lattialla. En kyllä nukkunut montaa minuuttia ennen aamukuutta, jonka jälkeen tytön vatsa hieman rauhoittui. Pikkusen väsytti kun olin tullut töistä kotiin puolen yön kieppeillä ja Sofian tauti alkoi klo 02.00. Seuraava päivä meni ihan kohtaialisesti ja Sofia alkoi pikkuhiljaa parantua.

Itseeni tauti iski keskiviikkona.. Oli kauheaa. Eilen lauantaina söin ekan kerran kunnolla.. aiemmin ruokavalio oli pääasiassa perunamuusi-osasto, kun mikään muu ei tuntunut maistuvan ;-) Anders on säilynyt terveenä, onneksi. Ja täällä mahaosastollakin on ollut vauhti päällä tavalliseen tahtiin.. Hyvä niin, se mua kyllä huolestutti että mitä tuollainen järkyttävä oksentaminen tekee vatsassa kasvavalle vauvalle. Kaikeksi onneksi taudin pahin vaihe kesti vaan sen 12 tuntia. Joten pahempa kuivumista ei tullut, kokoajan oli kyllä hirveä jano, vaikka mikään juoma ei sitten sisällä pysynytkään.

Tämä blogia alkaa tosiaan vaikuttaa yhdeltä sairaskertomukselta, vaikka ei tämä elämä kuitenkaan pelkkää sairautta ole. (Välillä käydään myös töissä ;-P ) Tosin Sofia on kyllä ollut melkein koko ajan päivähoidon aloittamisen jälkeen kipeänä, muutamia terveitä päiviä ja ehkä joku viikko välissä. Pistää vähän miettimään, sitten tämän uuden vauvan kanssa, että mitä tehdään.. Onko kova kiire töihin, löytyykö muita hoitovaihtoehtoja kun päiväkoti? Toisaalta tämä syksy/talvi on ollut ainutlaatuinen ja pöpöt ovat jylläänneet myös päiväkotien ulkopuolella. Esim. me saatiin tuo vatsatauti ihan jostain muualta, koska dagiksessa eivät muut ole sairastuneet, ja olen myös kuullut että myös monet kotihoidossa olevat pikkulapset ovat olleet korvatulehduskierteessä. Kummallinen talvi, ärsyttävä sellainen. Ja mä kun niin odotin että pääsisi jo alkutalvesta hiihtämään, kun sitten maaliskuussa alkaa tämä maha olla jo niin iso että se voi olla hankalaa... No ensi vuonna sitten.

Eilen Sofia pääsi sentään pulkkamäkeen, tänään saattaa vielä olla mahdollisuuksia reissun uusimiseen. Eiköhän ne lumet sitten jo ala sulaa... Blääh.