Koska luet tätä tekstiä, se tarkoittaa, että sinun täytyy kommentoida. Kommentoi ihan mitä haluat (moi riittää hyvin), kunhan teet sen. Jos olet bloggaaja, laita tämä teksti myös omaan blogiisi ja nappaa kaikki blogiasi lukevat. Minä jäin tänään kiinni Niilon saitilla.

67465.jpg

Sofia ja Elmo leikkii, Sofialla sylissä Kukko.

Sofia on alkanut puhua kuin papupata. Tosin kieli ei ole suomea eikä ruotsia vaan jotain täysin käsittämätöntä mokellusta, hauskan kuuloista tosin. Aina välissä saattaa tulla joku ymmärrettävä sana kuten Kukko, kukka, Nana eli Nalle, növnöv eli Possu tai muuuu eli lehmä. Ja nyt kun tuota Sofian sanojen listaa tutkailee noin kirjoitettuna, niin eipä sitä puhetta taida kaikilta osilta ymmärtää kukaan muu kuin äiti, joka hänkään ei ole äiti vaan mamma ;-)

Tänään oltiin ensimmäisen kerran ulkoilemassa omalla pihalla. Huomasin siinä ulkoillessa, että lapsilla pitäisi olla ilmeisesti myös jotain pihaleluja, kuten ämpäri ja lapio tai edes pallo. No, saatiin me tunti kulutettua ilman lelujakin, onneksi pihassa on keinu. Sofia ei tosin ole mikään keinuja-lapsi. Hän jaksaa olla noin minuutin keinussa ja sitten pitäisi päästä jo pois. Tänään kaikkein mielenkiintoisimmat paikat pihalla olisivat olleet ojat ja viemärit... Siis olisivat, jos niihin olisi päässyt vähän tonkimaan ;-)

Huomenna Famo tulee hoitamaan Sofiaa kun minä menen töihin. On tauti onneksi helpottanut sen verran että ääni kulkee jotenkuten.