Ihanaa kun kesä vaan jatkuu! Mun puolesta voisi olla lämmintä ja sateetonta vielä pitkään mutta kun katselee luontoa niin saisi sitä vettä sataa vaikka öisin.

Kyllä on rankkaa olla työssäkäyvä äiti. Varsinkin kun joutuu olemaan kesäleskenä kun muu perhe mökkeilee... Kotona on niin hiljaista, ihan kun olisin vieraassa talossa, äsken huomasin hiipiväni. Kohta varmaan alan puhua itsekseni suputellen. Anders ja Sofia lähtivät taas vaihteeksi noin tunti sitten huristelemaan kohti Inkoota. Ja tunnissakin ehtii tulla ikävä ;-) Oikeasti pahin hetki on se eron hetki. Minun piti ihan hoputtaa Andersia, kun pakattiin autoa, että alkakaa nyt mennä tai minä en enää pysty pidättämään itkua. Ehkä tähän tämänpäiväiseen itkuherkkyyteen vaikuttaa myös se, että heräsin aamulla jo 2.30, ja lähdin siitä sitten töihin. Enkä ole viitsinyt nukkua nyt päivällä, jotta illalla tulisi uni, kun huomenna pitää olla taas Pasilassa jo seitsemältä aamulla.

Mitäpä meille muuten kuuluu? No, mökki nousee pikkuhiljaa Barösundissa, kohta ilmeisesti edessä on katontekoa. Sofia viihtyy siellä mökillä tosi hyvin, kerää pikku sormin mustikoita pihapiiristä, leikkii hiekkalaatikolla ja keittelee kahvia pikku astiastolla. Kotonakin hokee että fafa, båt, famo (mahmu). Sofia on myös pikkuhiljaa oppinut syömään itse. Me ei olla kauheasti siihen hommaan satsattu eikä lusikan käyttöä opetettu, mutta näköjään lapsi oppii myös ilman tiukkaa harjoittelua.

139801.jpg

Sofian kanssa käväistiin viime viikonloppuna kummipoikani Nuutin 6v. synttäreillä Kangasalla. Kivat oli kekkerit, ja ihanaa oli lähteä vähän pois näistä arkiympyröistä. Sofia aluksi vähän katseli silmät pyöreänä menoa, kun ei varmaan ikinä ollut nähnyt niin paljon lapsia samalla kertaa... Mutta lopuksi viiletti jo omia polkujaan ja yritti pysyä Sannin (Nuutin sisko 2,5v) perässä. Nukenrattaita testattiin Vartiaisilla ja kotiinpalattuamme ostin Sofialle omat, ja nyt hän kärrää "vauvaa" ympäriinsä, välillä vie sen nukkumaan kehtoon ja kiikuttaa vauhtia ja välillä pitää tarkistaa että onko sillä vauvalla kakka.

Minne MINUN vauvani on hävinnyt? Vauvasta on kasvanut jo ihan iso tyttö!

139802.jpg

Sofian tämänhetken suosikkipuuhaa on ehdottomasti nukkeleikin lisäksi jalkapallo... Tänään yhdessä vaiheessa taisi olla jo vauvanukkekin pallona kun ei muuta löytynyt ;-)))

Eilen oltiin Hyvinkäällä katsomassa Tahkon peliä Sannan ja Elmon kanssa, Anders oli myös mukana. Voitto tuli, hyvä Vesa! Sofiaa ei paljon pesis kiinnostanut, paitsi silloin kun sai taputtaa... Muuten jalkapallo vei voiton. Jussi-eno huutaa nyt hurraa. Välillä piti pistää pallo jäähylle kun vauhti alkoi kiihtyä liian kovaksi ja pallo löytyi melkein pesiskentältä. Tässä muutama makupala jalkapalloharkoista kotipihalta. Toisessa kuvassa paitakin on ihan märkä kun välillä pelaaja tietysti käy hörppimässä juomapullosta juotavaa.

..139800.jpg          139799.jpg