Joulunvietto alkoi jo aatonaattona kun koristeltiin kuusi ja katettiin ruokapöytä joulupäivällistä varten valmiiksi. Aattona saatettiin ottaa rennosti ja käytiinkin aamupäivällä läheisellä tallilla katsomassa katrilliratsastusta. Sofiasta oli jännää kun tontut ratsastivat ja paikalla oli hevosten lisäksi paljon muita lapsia ja koiria. Mielenkiintoista oli myös kotimatkalla kun oikaistiin metsän läpi(ok, Sanna, pusikon...;-). Eipä maisemat kovin jouluisilta näytä... Jokatapauksessa Sofia vilkuttaa tonttutervehdyksensä kaikille!

317543.jpg

Ulkoilun jälkeen maistui uni, ja päiväunien jälkeen olikin jännittävää kun paikalle olivat saapuneet mummi, Jussi, famo ja fafa. Sofia sai pukeutua tonttumekkoon ja "pisti"-sukkiksiin. (Pitsisukkahousut)

Sitten olikin jo aika istua ruokapöytään. Sofialle ei oikein jouluruoka maistunut, lohta meni vähän ja kananmunaa. Ruokailun jälkeen alettiin odottaa joulupukkia, ja Sofia kävikin vähän väliä ikkunasta katsomassa näkyykö siellä ketään. Sieltähän se sitten tuli... Kop kop kop kuului ovelta. Ihme kyllä Joulupukilla oli papan kengät jalassa, minkä Sofia pani merkille. Lisäksi Sofia hieman epäili Jussi-enon osallisuutta... Mutta uskoi lopulta että kyseessä oleva henkilö on Joulupukki. Sofia myös kertoi sitten pukille että Jussi-eno tulee kohta; Jussi kun oli mennyt siirtämäään mummin autoa.

317535.jpg

Ensimmäisen paketin jälkeen Sofia suostui laulamaan pukille Blinka lilla stjärna. Ja ennen kun pukki lähti toisten lasten luo, Sofia vetäisi vielä Rati riti ralla -laulun.

317539.jpg

Joulupukki sai myös pikku apulaisen. Pukin syliin Sofia ei uskaltanut mennä eikä halata, mutta käsipäivää uskalsi kuitenkin sanoa.

Paketeista tuli monta haluttua ja ihanaa lelua, muutamia vaatteita, muumiastiasto, joitain kirjoja jne. Nyt näyttää että kaikki uudet lelut ovat löytäneet paikan Sofian leikeissä. Junaradalla ajellaan päivittäin, Madicken -räsynukke on päässyt jo unikaveriksi, Pepin hevonen on saanut uuden nimen "Snögubben" (=lumiukko), laulukirjasta lauletaan joka päivä ja kun ei lauleta, Sofia selailee sitä ja etsii kuvista tuttuja juttuja, kuten Pepin heppaa. Leipurin varusteita ei olla vielä päästy kokeilemaan, kun on pitänyt ensin syödä vanhat leipomukset pois. Kiitos vielä kaikille pukin aputontuille!

317538.jpg

Joulupäivänä Sofia ja Anders leikkivät lähes kokopäivän kaksistaan uusilla leluilla. Minä olin tietysti töissä. Tapaninpäivänä sitten saapuivat ukki, Anu, Santeri ja Eetu. Kivaa oli taas, varsinkin kun ukki jaksoi leikkiä ja lukea.

317545.jpg