Tai tarkemmin ottaen vain minä lopetin kesäkauden viikko sitten, ja roudasin omat kamppeeni pois mökiltä. Sofia ja Anders lähtivät vielä tänään muutamaksi päiväksi mökkeilemään (ja tekemään viimeisiä raksahommia ennen talvea) joten mulla on kerrankin aikaa istuskella koneen ääressä ilman että Sofia joko heittelee hiirtä ympäri huonetta tai repii hihasta "Toto, toto" siis "foto foto".. ollaan katseltu valokuvia koneelta ja se on hauskaa, tällä hetkellä varmaan parasta mitä kotona voi tehdä. Koneen lisäksi valokuva-albumit ovat kovassa kulutuksessa.

190711.jpg

Tältä mökki näyttää tällä hetkellä, lattia vielä puuttuu, samoin vuorilaudat.

Käytiin viime perjantaina vihdoin 1,5 v. neuvolassa ja mitat tulevat tässä:

Pituus 81,5 cm, paino 10,960 kg ja pää 48,5 cm

Hyvin olivat kaikki käyrällä, Sofian omalla nimittäin ;-)

190709.jpg

Ihmeellinen maailma osa 45/1000: Lennä lennä leppäkerttu

Vaikka kesä on ollut ihmeitä täynnä niin silti mä oikein odotan ihan tavallisen syksyarjen alkamista. Kesä on kivaa mutta jatkuva kesä käy tökkimään. Olis ihana jo päästä Sofian kansa tuonne puistoihin puuhaamaan, ja alkaa itsekin harrastaa jotain urheilua. Tää jatkuva kesä kun on ollut sellaista lentoa paikasta toiseen että ei ole ehtinyt järjestämään edes kunnolla aikaa kuntoilulle (eika paljon muulle kun työnteolle ja mökillä olemiselle). No, jonkun verran olen ajanut työmatkoja fillarilla.

Sofia aloittaa päiväkodissa lokakuun alussa. Se on sellainen ryhmäperhepäiväkoti jossa on 8 lasta ja 2 hoitajaa. Varmaan tosi hyvä vaihtoehto, siinä ehkä yhdistyy päiväkodin ja perhepäivähoidon hyvät puolet. Sofia on sitten hoidossa kolme päivää viikossa ja mä siis suurinpiirtein saman verran töissä. Tosin kun nämä tyoajat on mitä on (kuten esim. tänä torstaina olen töissä 16-24) niin on mahdollista tehdä töitä vähän enemmänkin. Katsotaan että miten töitä riittää... Freelancerin arki on ainaista epävarmuutta, mutta tämä sopii nyt tähän elämänvaiheeseen ja tarkoitus olisi myös vähän opiskella tämän vuoden aikana.

190710.jpg

Sofia ihmettelee tuulen tuiverrusta

Sofiasta vielä sen verran että hän on kova tyttö puhumaan. Sanoja tulee ja nyt alkaa jo pikkuhiljaa tulla kaksikin sanaa peräkkäin kuten "Iia bada" = Sofia kylpee tai "pappa bygga" =Pappa rakentaa. Esimerkit on ruotsiksi koska suomeksi ei olla vielä päästy näin pitkälle. Pari kertaa tosin Sofia on jo osannut vaihtaa kielen suomeen kun on huomannut että en vastannut. Yhtenä päivänä hän avasi jääkaapinoven ja hoki: mjök mjök (mjölk) ja mä vain tein ruokaa, se palpatus meni toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos ;-) Yht'äkkiä kuului sitten kirkas ääni: "Maito"... ja silloin oli pakko toimia.

Paitsi että nyt muistinkin että Sofia osaa kyllä kertoa Pupu Tupuna kirjasta kuinka "Pupu kiipee" ja vielä katolle. Joten kyllä sitä suomeksikin! Mutta oikeesti on tosi hyvä että ruotsi on nyt vahvoilla koska hoitopaikka on ruotsinkielinen.

Eipä tässä muuta, taidan lähteä vielä lenkille.