Sofia oli siis sairaana viime viikolla. Viikonloppuna sitten vuorostaan Anton sairastui. Pe-la -välisenä yönä kello 2 maissa hengiteltiin raitista ilmaa ulkona asti ja suunniteltiin jo lähtöä Jorvin päivystykseen, kun pojan hengitys vaikeutui kurkunpään tulehduksen takia. Oli kyllä pelottava ja kauhea yö! Onneksi ulkoilma helpotti oloa, niin että voitiin jäädä kotiin "nukkumaan". Eipä paljon nukuttu; Anton oli levoton huonon olon takia ja minä kyttäsin vieressä että lähdetäänkö sairaalaan vai ei. Jälkikäteen sanoisin että olisi ehkä pitänyt mennä varmuuden vuoksi. Ulkoilma poisti pahimman terän, mutta silti yskä ja rohiseva hengitys vaivasi muutaman piiitkän tunnin ajan. Soitin yöllä 24 h päivystävään terveysneuvontaan, josta sainkin hyviä neuvoja ja he juuri neuvoivat viemään lapsen ulos vähintään 10 minuutiksi. Jotenkin sitä on itse ihan neuvoton kun eteen tulee tällaisia sairauksia. Sofialla on myös ollut taipumus kurkunpääntulehdukseen, mutta ne sairastumiset eivät ole olleet lähelläkään tätä.

Lauantaiaamulla lähdin sitten reippaana töihin. Tunnustan että oli loppupäivästä aika vaikeaa saada suusta ulos järkevää tai edes ymmärrettävää tekstiä.. Seuraavana yönä Anton nukkui jo ihan hyvin vaikka minä pelkäsin tietysti että sama härdelli on edessä.

Nyt sitten tiistaina Antonilla alkoi vointi uudelleen huonota, poika muuttui itkuiseksi jne. Tietysti kunnon äidin tavoin olin itse töissä... No Anders hoiti Antonin lääkäriin, ja sai lääkkeet korvatulehdukseen. Toisesta korvasta on putki tulossa ulos ja se korva oli sitten reippaasti tulehtunut. Taitaa olla uusi putkitus edessä. Näyttää vahvasti siltä että anton todellakin saa AINA korvatulehduksen, jos vähän flunssa vaivaa.

Saa nähdä mitä meidän elämästä tulee vuodenvaihteen jälkeen kun Antonin pitäisi aloittaa päiväkodissa. Anton ei pääse edes samaan päiväkotiin Sofian kanssa, ja juuri tänään kuulin, että tämän Antonin päiväkodin pienten ryhmiä suurennetaan 12 lapsesta 16 lapseen. Miettikää mikä lapsiparkki... 16 kappaletta alle 3-vuotiasta samassa tilassa. En todellakaan haluaisi laittaa lastani sinne. Minä yritän vielä löytää perhepäivähoitajan tai yksityisen päiväkodin tai ihan mitä muuta tahansa kuin tuon lapsisäilön.