Sain viime keväänä siskoltani Sannalta lappusen johon oli kirjoitettu Muumimamman viisautta.

"Vahinko etteivät äiditkin saa lähteä milloin heitä huvittaa ja ruveta nukkumaan ulkosalla. Varsinkin äidit sitä toisinaan tarvitsisivat"

Joo-o, tekis kyllä mieli.... Tällä viikolla on nimittäin yritetty opettaa Sofiaa nukkumaan öisin. Huonolla menestyksellä. Sofia taitaa olla niin itsepäinen tyyppi että ei meinaa millään uskoa että yöt on nukkumista, eikä syömistä, varten. Väsyttää ihan kauheasti, pitäis varmaan yrittää opetella nukkumaan päivisin ja käymään itse illalla ajoissa nukkumaan. Tarvittaisiin siis koko perhe unikoulua...

Eilen oltiin Hyvinkäällä, meni hienosti koko reissu, junamatkat ja kaikki. Sanna ja Vesa piipahtivat alkuillasta taloprojektiinsa liittyvässä tapaamisessa ja me kolme, minä, Sofia ja Elmo, leikittiin se aika kuurunpiiloa. Elmo tahtoi olla sylissä ja Sofia tietysti löysi silloin kaikki mahdolliset sähköjohdot yms. Ainoa keino pitää molemmat lapset aisoissa oli ravata ympäri asuntoa ja huudella... "Huhuu, missä Sofia.." ja pian jo kuului käsien läpsyntää kun pieni konttaaja kurkisti kulman takaa. Välillä meno yltyi niin kovaksi että Elmoa alkoi pelottaa... Sitten piti rauhouttua vähän aikaa Sakke-sankaria mutustellen.

Nyt alkaa vaunut heilua... Sofia on kai nukkunut "valmiiksi".