Sofia toivoi jo eilen että leivottaisiin. Tuli itselleni ihan kauhea fiilis kun tajusin että edellisen kerran ollaan leivottu yhdessä ehkä joskus kesällä. Jos silloinkaan. Joo-o, kesällä ainakin leivottiin mustikkapiirakkaa niistä vähäisistä marjoista mitä kasaan saatiin. Ja kesähän oli ihan äsken...

Tänään lähdettiin sitten heti aamulla kauppaan ostamaan taikinaa että päästään leipomaan. Älkää yhtään rypistelkö kulmia, tämä äiti ei ole järjestelmällinen henkilö, joka muistaisi tehdä taikinat etukäteen jääkaappiin odottamaan, tai edes päättäisi etukäteen että perjantaina leivotaan.. Meillä leivotaan just silloin kun on fiilistä, ja jos ei huvita niin silloin ei todellakaan leivota. Useimmiten ei ilmeisesti ole fiilistä. Ei, mut oikeasti minulla menisi kaikki aika pelkkiin kotitöihin, jos vielä ruoanlaiton ja muiden hommien päälle leipoisin jatkuvasti. Minusta on kivempaa olla lasten kanssa. Piirtää, askarrella, leikkiä, ulkoilla.

2140707.jpg

Sofia oli ihan superpiparileipuri.

2140708.jpg

Tässä ne tonttutytöt oikeat, hip hei..

2140709.jpg

Vitsi että on hienoja. Muutamat piparit menee naapurin lapsille huomenna kun Sofia menee Lucia-neitona laulamaan. Saa nähdä mitä siitä tulee, nyt tyttö ainakin on tosi innokkaana menossa muutaman ystäväperheen luo.