Kesä oli ja meni. Ihanista syyspäivistä ollaa saatu nauttia jo jonkin aikaa. Arki on lähtenyt rullaamaan mukavasti. Molemmat lapset ovat päiväkodissa ja viihtyvät siellä. Anton erityisesti tykkää kavereistaan ja touhuistaa siellä. Sofia välillä vähän taistelee edelleen vastaan, mutta hänelläkin on päiväkodissa ihana viiden tytön kaveriporukka.

Kiirettä pitelee arjessa ja blogin päivitys tökkii.. Tänään päätin ottaa itseäni niskasta kiinni kun tässä aamupäivällä on hieman omaa aikaa. Menen vasta iltapäivällä töihin koska tänään on luvassa extra-projektina Lasten puhelintoivekonsertti Radio Suomessa. Hauska päivä luvassa!

Kesä meni meidän perheeltä sairastaessa. Ensin kesäkuun loppupuolella Sofia sairasti vauvarokon, sitten molemmat vesirokon jälkitauteineen. Seuraavaksi oli vuorossa Antonin vauvarokko ja kesän kruunuksi molemmat sairastivat enterorokon eli suu- ja sorkkataudin. No, onneksi kesään mahtui sairauksien lisäksi myös hauskoja hetkiä.

Lapset saivat vietää suurimman osan kesästä maalla, pääasiassa olimme Barösundissa mutta Rautakorvessakin käytiin... sairastamassa. Itse lomailin pari viikkoa elokuun alussa, koska aloitin työt vasta vuodenvaiheessa eikä lomia ollut kertynyt sen enempää.

Tässä vielä kuvamateriaalia kesän pienistä onnenhetkistä:

Sofia innostui kesällä tosissaan uimisesta, meri lämpeni siedettäväksi ja tyttöä oli vaikeaa saada pois vedestä.

Vesipeto

Antonkin uskaltautui uimaan kun lähdettiin uimarannalle, oma ranta on liian kivikkoinen pinen miehen makuun.

Tällaisen hiekkakakun osaavat tehdä vain pienet prinsessat. Kesän riemukas "lomamatka" tehtiin veneellä Tammisaareen.

Elmon synttärit olivat heinäkuun kohokohtia ja suurta iloa siellä saatiin trampoliinissa pomppiessa.

Ukin lampaiden perään kysellään jälleen koko talven ajan..

Oman pihan antimet; vadelmat ja mustikat oli kiva syödä tuoreeltaan suoraan puskista. Sofia innostui kesällä myös äidin apuna keräämään kanttarelleja omaan sienikoriin.

Hauskoja ja rakkaita lapset ovat mutta silti äidin yksi päivän kohokohta on se kun heidät saadaan kaadettua yöunille. Mökillä nukkuvat vierekkäin. Se sujuu muuten hyvin paitsi rauhoittuminen on vaikeaa, koska Anton tahtoo vain painia Sofian kanssa.

Eräänä loppukesän iltana oli saunasta rynnättävä hakemaan kameraa. Laiturilla meitä helli mieletön näky; lännessä upea auringonlasku ja samaan aikaan idässä....

...loisti täysikuu.

Loma loppui aikanaan ja päiväkotiarki alkoi elokuun puolenvälin jälkeen. Tässä sosko ja sen veli lähdössä ekana dagispäivänä hoitoon.