Edellisen kirjoituksen jälkeen on vauhtia riittänyt. Tervehdyttiin, joo, mutta tuskallisen kauan se parentuminen kesti. Ja vieläkin on aina välillä aika tukkoinen olo. Tämä raskauskin saattaa kyllä vaikuttaa, muistelen että myös Sofiaa odottaessa nenä oli tukkoinen ja verta tuli aina silloin tällöin. Niin nytkin, eipä vaan ole kiva kun lykkii rattaita vauhdilla eteenpäin, että ehditään bussiin, jotta päästäisiin päiväkotiin (edes kerran) ajoissa, niin yht'äkkiä tuntuu jotain valuvan nenästä.. jotain punaista, äääh. Nenäliinat kuuluvat nykyisin siis vakiovarusteisiin.

Mutta tämä vauhti. Olen yrittänyt käydä luennoilla, olen miettinyt pääni puhki taidepedagogista näkemystäni ja kerännut portfoliota taidekasvatuksen tiimoilta, olen käynyt töissä sekä Radio Peilissä että Suomessa. Lisäksi olen suunnitellut ja käsikirjoittanut lasten jouluohjelmaa, joka tulee RS:ssä joulupäivänä klo 10 jälkeen. Toteutuksen pariin pääsen tänään ja ensiviikolla. Tänään illalla haastatteluun tulevat Elli ja Siiri, ja tarkoitus on puhua vauvoista, pikkusiskoista ja joulusta. Katsaotaan mitä siitä tulee ;-)

Viikolla käytiin ultraäänessä ja kaikki oli kunnossa. Ei löytynyt siis poikkeavuuksia. Ei saatu oikein kunnon profiilikuvaa mukaan koska tyyppi piti kasvojaan kokoajan mun selkärankaa vasten ja potki vimmatusti kaikkia toimenpiteitä vastaan. Kätilöllä oli vaikeuksia saada ylipäätään mitään mittoja. Vilkas tapaus. Istukka on takaseinässä ja siitä varmaan johtuu että liikkeet olen tuntenut liikkeitä jo monta viikkoa. Seuraava ultra on sitten viikolla 36. Se tehdään koska Sofia syntyi sektiolla, silloin tarkistetaan, voiko tämä vauva syntyä "normaalisti". Ja seuraava neuvolakäynti on heti uuden vuoden jälkeen, silloin saan mukaan jo äitysavustus paperit yms. Äitiyspakkausta ei varmaan oteta, kaikki mitä siitä tuli käytettyä on Sofian jäljiltä vielä ihan hyvässä kunnossa. Ne pienet tarvitttavat tarvikkeet kuten oma pyyhe, hiusharja jne. voidan sitten ostaa kaupasta, niin ei tule kerättyä kotiin turhaa kamaa nurkkiin lojumaan.

Sofia on entisellään... Touhuaa kauheasti, laulaa, leikkii, voisi jopa sanoa että rakastaa palapelejä. Jokainen aamu alkaa palapelilaatikon roudaamisella keittiöön, ja sitten palaset lattialle ja eikun hommiin... Helge-hirvi on tämän kuukauden bestis, hirvi sylissä pitää käydä potalla ja Helge myös haluaa aina vetää vessan ;-) Yritä siinä pitää naama peruslukemilla. Ruokapöydässä meillä on myös neljäs jäsen, arvaatte varmaan; kyllä... se on Helge. Dagiksessa Sofia viihtyy jo ihan hyvin, ainoastaan aamut on inhottavia, kun tyttö jää huutamaan ja itkemään "Mamma mukaan". 18.12 maanantaina meillä on siellä joulujuhla, Sofian pitää laittaa valkoinen mekko päälle, koska hän esiintyy... Mulla oli iltavuoro just sinä päivänä mutta onneks yksi kollega ystävällisesti pystyi vaihtamaan vuoroa. Olis ollut kauheaa jos en olisi päässyt paikalle.

Tälläkin hetkellä olen töissä, pitkä nauha pyörii. Kohta pääsen kotiin ja jo totuttuun lauantaiseen (ja sunnuntaiseen; olen ollut lähes koko syksyn joka viikonloppu töissä) tapaan Anders on loihtinut ruoan valmiiksi. Nam.