Sofian hoitopaikan Julfest järjestettiin eilen illalla. Hienossa juhlassa Sofia oli Lucia-neidon kulkueessa ja sai kantaa kynttilää kädessä. Kynttilä oli onneksi paristoilla toimiva.  Lauluja laulettiin, tuli siellä se Blinka lilla stjärnakin (tuiki tuiki tähtönen) ja tanssittiin piirileikkejä kaikki yhdessä. Lopuksi juotiin glögiä ja syötiin joulutorttuja&pipareita (Sofia rusinoita; tullut tyttö äitiinsä ;-) 

306519.jpg

Aluksi Sofia katseli maailmaa hieman alta kulmain, mutta onneksi suru alkoi helpottaa ja lopuksi Sofia taisi jopa osallistua lauluun.

306518.jpg

Juhlan toiseksi paras anti oli se, että erään Ivarin äiti tuli juttelemaan. Hän halusi kertoa sen, että Sofia on aina niin iloinen ja tulee nauraen moikkailemaan kun hän hakee Ivaria hoidosta. Kiva kuulla, koska minä kuulen päiväkodissa aina vain sen itkun, kun yritän irroittaa pientä apinanpoikastani jalastani ja sylistäni.. että pääsisin lähtemään. Tänään tuli päiväkodin portilla jo äidiltäkin itku.

306520.jpg

Eilisen juhlan jälkeen Sofiaa odotti iloinen yllätys kun tultiin kotiin. Ukki ja Santeri olivat tulleet tuomaan meille joulukuusta ja odottelivat sen kanssa meidän pihalla. Melkein kuustakin parempi tuliainen oli jäätelöpaketti.. Sofiakin söi vihdoin jotain... rusinoiden lisäksi.

Tällä viikolla vietetään kiireistä aikaa töiden ja jouluvalmistelujen tiimoilla. Huomenna töiden jälkeen on joulusiivouksen aika, lahjat on jo hankittu ja torstaina alkaa sitten ruokapuolen valmistelu. Laatikot on tilattu mummilta ja famolta. Itse laitetaan kalapöytä; sillit, lohet jne. Anders paistaa kinkun ja vastaa sen lisukkeista. Jälkiruokapuoli on vielä vähän avoinna, ehkäpä me pärjätään kahvilla ja kahvipöydän antimilla; tarjolla on pullaa, piparia ja jotain joulukakkua (kunhan vain keksisin mitä..)

Nyt alkaa jo vesi herahtaa kielelle. Pitkä työpäivä alkaa olla takana, ja nälkä sen mukainen, koska luonas jäi väliin, samoin illallinen... Noh, ehkä Anders on järjestänyt jotain iltapalaa.