Tässä tulee pikaisesti muutama kuva meidän pojasta. Hän syntyi äitienpäivälahjaksi 13.5.2007 klo 12.36. Pituutta oli 53cm ja painoa 3740g.

Minä itse taas olen "maailman huonoin synnyttäjä", sillä mulla on kaksi lasta, joista ensimmäinen syntyi kiireellisellä sektiolla ja tämä toinen hätäsektiolla, kun sydänäänet heikkenivät niin kriittisesti että siinä ei voitu enää aikailla. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja poika sai syntyessään kaikesta huolimatta 9 pistettä ja muutaman minuutin päästä jo täydet kymmenen. Mutta minä en pääse eläessäni "synnytyksen elämysmatkalle", toisaalta vatsaani koristaa kaksi aika kunniakasta arpea. Jos joskus käy niin että meidän perheeseen vielä vauva tulee niin silloin hän tulee syntymään etukäteen suunnitellulla keisarinleikkauksella. Onneksi. Mun sydän ei enää kestäisi pelkoa eikä jännitystä.

Tässä kuva pojasta muutaman tunnin ikäisenä.

597676.jpg

Vuorokauden iässä poika joutui happikaappiin kun alkoi osastolla sinertää ja huomattiin että happisaturaatio on liian alhainen. Jouduttiin siis ekoiksi päiviksi eroon toisistamme; poitsu oli lastenosastolla ja minä vuodepotilaana synnyttäneiden osastolla. Happikaapissa hän makaili muutaman päivän ja keskiviikkona pääsi tavalliseen huoneeseen tarkkailtavaksi.

Tässä hän köllöttelee hienossa happikaapissa:

597800.jpg

Kotiin päästiin torstaina opettelemaan yhteistä elämää, joka sairaalassa jäi aika vähäiseksi. Sanoinkin että on aika jännää kun ei tiedä oikeastaan ollenkaan millainen vauva kotiin tulee... En koko sairaalassa oloaikana vaihtanut vaippoja kuin kahdesti ja vaatteet vaihdoin pojalle kotiin lähtiessä, että se siitä vauvan hoidosta... Onneksi ei ole eka lapsi ;-)

Kotielämä on lähtenyt mukavasti käyntiin. Poika syö hyvin ja nukkuu hyvin. Vatsavaivoja on hieman, mutta se helpottaa varmaan pikkuhiljaa. Sofia on ollut todella innokas hoitaja ja suukottelija ja paijaaja. Aina ekana herätessään hän haluaa tietää missä vauva on ja mennä katsomaan, ja mihinkään hän ei haluaisi lähteä ilman vauvaa. No, sekin aika vielä koittaa ;-)

Tässä ylpeä isosisko:

597801.jpg

Nyt siis kaikki on hyvin. Pojalta löytyi sydämestä lievä sivuääni, jota kontrolloidaan kolmen viikon päästä. Mutta se ei ole mikään vaarallinen juttu eikä todennäköisesti vaadi mitään operaatiota.