Tänään ollaan sitten pidetty huolta lasten hyvinvoinnista käymällä aamulla lääkärissä tarkistuttamassa Sofian korvat ja iltapäivällä oli vuorossa Antonin 5kk neuvola.

Ollaan löydetty hauska lastenlääkäri. Hän on... No, miten sen nyt korrektisti ilmaisisi...hmmm. AFROsuomalainen. Eli tummaihoinen. Mukava mies lääkäriksi eikä ollenkaan sellainen jäykkä puunaama kun lääkärit yleensä (anteeksi vain;-))) Sofiaakin vähän naurattaa kun tohtori sanoo hieman hoonolla soomella että "Hyva tytto, reipas tytto" ja taputtaa käsiään.

No, Sofian korvat olivat jälleen punaiset. Arvasin kyllä että jotain on vialla koska tyttö on taas parina päivä yskinyt kuivaa yskää ja viime aamuyö oli heräilyä ja kitinää. Lisäksi Sofia on ollut oudon väsynyt (nukahti eilen jopa ITSEKSEEN päiväunille ja illalla oli halunnut vaan pötkötellä Andersin sylissä). Nyt saatiin taas antibioottikuuri, toivottavasti tauti talttuisi ennen ensi viikon Vierumäen lomaa. Olisi niin kiva käydä uimassa jne. Lääkärissä Sofiaa hieman itketti kun tutkittiin korvat ja sitten jälkeen päin hän totesi että "sitten seulaavalla kellalla mä en itkeskele, sitten tohtoli kattoo hellästi". Sanoin siihen että kyllä sitä itkeä saa jos itkettää, se ei haittaa ollenkaan.

Antonilla puolestaan oli kaikki kunnossa. Pituutta 68cm ja painoa 7945g. Rokotus vähän kirpaisi, muuten Anton hurmasi neuvolantädin ihan täysin hymyilemällä aurinkoisesti. Sofia taas yllätti. Kun Antonia tutkittiin hän  halusi jäädä leikkimään leluilla odotushuoneeseen. Yht'äkkiä kuulin vienoa huhuilua "mammaa, tule tänne, mammaa tule katsomaan..." En kiinnittänyt asiaan sen suurempaa huomiota koska ajattelin että todennäköisesti Sofia haluaa näyttää minulle vain jotain "puuroa" mitä on keittänyt leikkihellalla. Ja ajattelin että kyllä se sieltä kohta tulee ovenrakoon esittämään asiansa. No, sitten huuto voimistui "mammaa... VALMIS!" Silloin tajusin että typyhän on vessassa... Ryntäsin käytävään ja siellä se pikku pirpana kurkisteli housut kintuissa vessan ovella. Oli sitten mennyt kakalle. ja ihan pöntölle. Hyvä ettei ollut tipahtanut pönttöön :-)))

Neuvolareissun jälkeen syötiin "kakkapullat", koska pitihän niin reipas toiminta jotenkin palkita. Nyt väsynyt Sofia nukkuu päiväunia ulkovaatteet päällä meidän sängyssä (nukahti rattaisiin kotimatkalla) ja Anton vetelee hirsiä rattaissa ulkona. Mullakin olisi tekemistä: A) laita koti kuntoon B) ota käteen kirja "Lapsuus mediamaailmassa" ja perehdy pro.sem aiheeseen. Taidan silti pitäytyä kohdassa C) surffaa netissä turhanpäiväisillä sivuilla.