Anton 1v4kk:

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tanssii, tanssii ja tanssii. Heti jos jostain löytyy rytmi, alkaa Antonin polvet notkua ja kädet heilua rytmikkäästi. Koreografiaan kuuluu myös käsien laajempaa kaarta ja jalkojen nosteluja sekä tömistelyä. On meillä naurussa pitelemistä. Ostin kirppikseltä minikosketinsoittimet ja se on ollut nyt muutaman viikon ihan ykköslelu; se soittaa nimittäin sopivan RYTMIKKÄITÄ säveliä. Lisäksi (tai ehkä juuri siksi kun kulutus on niin kovaa) Anton syö kuin hevonen ja haluaa tietysti syödä itse. Kaupan pöperöt eivät oikein maistu mutta äidin tekemä ruoka on SUPERhyvää. Tästä ilahtuneena äitikin on alkanut keskittyä enemmän ruoanlaittoon.

 

Anton osaa kertoa mitä sanoo koira, kissa, lehmä, hevonen, possu, lammas ja tietysti AUTO. Juuri muuta hän ei sitten sanokaan, tai no pallo on PA ja maito on MAMMAM. PAPPA taitaa myös onnistua välillä. Ja kerran olen kuullut ÄITTÄ-sanan, mutta se oli varmaan vahinko. Muuten hän on iloinen ja onnellinen poika, joka naureskelee, kikattaa, touhuaa ja välillä myös kiukuttelee. On alkanut oma tahtokin löytyä. Sofiaa on kiva repiä hiuksista ja onpa sekin ihme nähty, että Anton ihan vapaaehtoisesti kävi halaamassa Sofiaa. Muutoin hän onkin melkoinen halipusi -poika, jonka bravuurinumero on lentosuukot..  settiin kuuluu myös räpsyripset, joilla hurmataan kulmakunnan tädit.

 

Unikaverina Antonilla on joulupukin tuoma nalle. Muita suosikkeleluja ovat kirjat, legot ja autot. Sekä Sofian pienet nukenrattaat, joita pitää työnnellä pitkin pihaa ja jotenkin kummasti ne ovat alkaneet pitää ääntä: Prrrrrrrr, prrrrrr prrr… ;-) Kiipeily on edelleen pop. Keittiön pöydällä on hauskaa heiluttaa lamppua ja yrittää jopa roikkua siinä. Kirjahyllyt on nyt meillä ruuvattu seinään kiinni.

 

Sofia 3v7kk

 

On siis aloittanut päiväkodin. "Päiväkodissa on tosi kivaa!" on viime päivien mantra, jota Sofia hokee, kai varmistaakseen itselleen että asia on todellakin näin. Leikkiosastolla päätään nostavat taas nukkeleikit. Nukkeja puetaan, vaihdetaan vaippoja, laitetaan nukkumaan: "Anton, mene pois, nyt pitää olla ihan hiljaa, kun toi Peppar nukkuu. Äiti, mä laitan oven kiinni et Anton ei pääse sinne". Iltaisin lauletaan unilaulut, annetaan unikaverit ja -rätit myös nukeille ja tietysti luetaan sadut: "Sä äiti et voi lukee nille kun mä olen niiden äiti ja mä luen". Päiväkotiin pitää ottaa vauva mukaan, ja meillä on auton takapenkillä kolme turvaistuinta: Sofian, Antonin ja Annabellan. Heh. Eräänä päivänä kun oltiin lähdössä ulos, Sofialle tule kauhea hätä, että kuka hoitaa hänen vauvojaan, kun me ollaan poissa, ja kas: "Niitten ukki tulee hoitamaan niitä" ja ovensuussa Sofia antoi "ukille" ohjeita miten lapsia hoidetaan: "Niiden pitää syödä ja ne täytyy laittaa nukkumaan ja sit niitä pitää lohduttaa". Päiväkotileikki on myös pop: "Tää äiti tuo ne lapset sinne ja sit ne jää itkemään kauheesti ja sit tää äiti tulee takas lohduttamaan". Tätä toistetaan noin 10 kertaa…

 

Lisäksi Sofialla on mielikuvituskaveri MINNA. Välillä Minna on iso tyttö, joka menee mummon luo hoitoon kun Sofia on dagiksessa, välillä taas Sofia on Minnan äiti, ja joskus kotileikissä Minna on isä ja Sofia äiti. Puistossa tapahtunutta: Olin nostamassa Antonia keinuun, kun alkoi kauhea huuto: "Äiti sä et voi laittaa Antonia sinne, ET VOI, MINNA ON KEINUMASSA, jos sä laitat Antonin sinne Minna litistyy!!!" Okej.

 

Väsyneenä Sofia kiusaa Antonia silmittömästi, välillä Anton kuitenkin on "paras kaveri" tai "paras poika". Yhtenä aamuna kuuden aikaan Sofia tallusteli pois sängystä unikaverit kainalossa: "Mun on nyt mentävä leikkimään Antonin kanssa" No, ei kyllä menty leikkimään vaan takaisin unten maille.

 

Unikaverien aateliin on noussut uutena tulokkaana Muumi (siksi kun Elmollakin on), muut ovat Helge-hirvi, kaksi pupua sekä kukko ja tietysti ne tärkeimmät eli kaksi nahistunutta nallekuosista unirättiä.

 

Vielä vuosi sitten Sofia osasi ulkoa kaikki mahdolliset lastenlaulut, nyt lauluissa on aina omat uudet sanat ja välillä myös sävel. Liikuttavin tulee tässä:

 

Esitetty pikkulinnun hautajaisissa kyykkysillään avoimen haudan äärellä:

(sävel vapaa)

 

Tää on pikkulinnun hautajaislaulu

Pikkulintu makaa siellä

Oletko sinä kuollut vai et?

Sitä ei voi kukaan tietää….