Viime päivinä me ollaan sukellettu turvaistuinviidakkoon kun vauvakaukalo alkaa käydä pikkuhiljaa ahtaaksi. Ahdistaa. Kaupat on täynnä erilaisia malleja samoilta ja eri valmistajilta pienillä vivahde-eroilla ja jokainen istuinmalli on saanut parhaat pisteet jossain törmäystestissä. Tietenkin ne kalleimmat on saaneet vähän paremmat kuin muut ja niissä kalleimmissa on älyttömän tärkeitä ruuveja ja kallistuksia ja vipuja jotka parantaa käyttömukavuutta. Lisäksi uhkakuvia luodaan sillä että JOTKUT istuimet eivät ole kovinkaan mukavia ja lapsi saattaa olla itkuinen mutta JUURI tämä ergohyperflexiblesafety-istuin on NIIIN mukava että lapsesi voi ottaa unet autossa ja matkanteko sujuu kuin leikiten. Apua. Myyjä kehoitti valitsemaan tuolin omien käyttötarkoitusten mukaan... Apua. Lapsen pitäisi pystyä istumaan siinä?? Kysyttiin myyjältä että mitä hän suosittelee. No, se oli tietysti se kallein.

Lastentarvikehel...tissä törmää joka kerran siihen että lapsilleen parasta tahtoville vanhemmille voidaan myydä mitä tahansa sillä verukkeella, että jos ostat juuri tämän tuotteen lapsesi voi piirun verran paremmin kuin jos ostaisit kilpailevan valmistajan vastaavan tuotteen. Tai et ostaisi tuotetta lainkaan. No turvaistuin ON ostettava joka tapauksessa jos aikoo autolla liikkua. Mutta: "Juuri tämä tuttipullo vähentää vatsavaivoja merkittävästi ja on englantilaisetn kätilöiden suosittelema. Juuri tämä kylpytuki saa lapsesi rakastamaan kylpyhetkiä, myös Ruotsin lääkäriliitto suosittelee kylpytuen käyttöä. Juuri tämä sitteri tulee lapsesi selkää ergonomisesti ja ehkäisee 70% varmuudella skolioosin muodostumista*. Ja tämä itkuhälytin on itkuhälyttimien mersu; se toimii myös myöhemmin radiopuhelimena jos lapsesi menee vaikka hiekkalaatikolle. Kantosädekin on 1km... Tietenkin on näitä halvempia versioita mutta..."

*Tutkimus on tehty rotilla vuonna 1976 kalifornian yliopistossa.Ota kuitenkin yhteys lääkäriisi mikäli aiot istuttaa lastasi sitterissä.

Äitinä ja isänä on vedettävä rajat lapselle mutta myös tälle varusteluhysterialle. Itse sitä vaan kaupassa sokeutuu ja yllättäen huomaankin tarvitsevansa turvaistuimen joka on varusteltu jos jonkinlaisella hilavitkuttimella. Sama show käytiin jo läpi kun ostettiin lapselle rattaita... Eräs tuttavani kertoi kauhistelleensa vaunuliikkeen myyjälle niitä hintoja tyyliin että eihän tämä voi olla totta että rattaat maksaa lähes 700 euroa, johon myyjä totesi nenän varttaan pitkin "Jotkut vanhemmat tahtovat lapselleen vain parasta". Ja sitten meidän "köyhien" on selitettävä itsellemme miksi tulikaan ostettua se turvaistuin käytettynä...

Etkö haluakaan tarjota lapsellesi parasta mitä maa päällään kantaa? Haluan ja siksi lapseni saakin paljon suukkoja ja halauksia, hän saa olla sylissä ja kantoliinassa, ja herätä äidin ja isän kainalosta. Runoja, loruja ja laulua. Paljon maitoa. Siinä ne meidän perheen parhaat. Niitä vaan ei saa ostettua lastentarvikeliikkeestä.

 Ja yritän myös ajaa autolla liikenteessä mahdollisimman riskittömästi.