Käytiin tänään ottamassa Sofialle rokotus. Alunperin hihkuin melkein riemusta kun kuulin että pikkulapset saavat rokotuksen tänä vuonna ilmaiseksi. Viime päivinä kuitenkin aloin pohtia että onko rokotus kuitenkaan välttämätön.. Sofia kun on kotona eikä päiväkodissa missä taudit jyllää. Päädyin kuitenkin hakemaan rokotuksen, ehkä sillä säästytään ainakin yhdeltä korvatulehdukselta ja ehkäpä me muutkaan emme saa tautia, kun pahin taudinlevittäjä on eliminoitu. Antonille en rokotusta ottanut.

Terkkarin luona alkoi sitten kaduttaa todenteolla... Juuri silloin teki mieli kirjaimellisesti juosta karkuun kun täti nappasi "ISON" piikin käteensä ja Sofia aloitti KIRKUMISEN. Mun oli ihan pakko pidellä aivan kaikilla voimillani tyttöa paikallaan että piikki saatiin pistettyä. Huh. Se on niin kauhean näköistä kun piikki tökätään pienen ihoon. Terkkari totesi vaan että hyvä kun vastustelee; ei sitä pidä kaikkeen suostuakaan :-)

Sofia itse totesi jälkikäteen että "se oli kirvelevää". No, rokote on nyt otettu ja joulukuussa piikitetään uusi annos. Me kävimme tämän päivän reissulla vielä Hesessä jätskillä, jotta Sofian loukattu mieli saisi vähän lohdutusta, ja käväistiin vielä heppakarusellissakin.

Jännittävyyttä päivän retkeen lisäsi se että mentiin oikein junalla Leppävaaraan. Menomatka sujui hyvin mutta kotimatkalla meinäsi käydä ohraisesti kun tuplarattaat eivät mahtuneetkaan vanhanmallisen junan ovista sisälle. Meinasi tulla paniikki kun Sofia oli jo sisällä junassa ja minä jäin vaunujen kanssa jumiin. Onneksi paikalla oli pari VR:n lipuntarkastajaa, jotka ystävällisesti nostivat vaunut kaiteiden yli junaan. Ja vielä Kauniaisissa ulos. Kerrankin tarkastajat olivat oikeassa paikassa oikeaan aikaan ;-) Iso kiitos!

Ja niin oli väsyttävä reissu että molemmat lapset nukahtivat kotimatkalla. Sofia ei edes herännyt kun nostin hänet rattaista sisälle. Nyt hän vetelee sikeitä ulkotamineet päällä meidän sängyssä. Anton taas nukkuu ulkona, mitä nyt noiden riivatun lentokoneiden melulta pystyy. Tänään on taas se päivä kun koneet päättävät lasketua Kauniaisten kautta ;-((((((